Wednesday 22 August 2012

Kol böreği, Kol böreği tarifi yapılışı malzemeleri

Kol böreği, aslında evde kendinizin açacağınız yufka ile daha güzel oluyor ama biz burada hazır yufkadan kol böreği tarifi derledik. İç malzeme olarak peynir ve maydanoz kullandık ancak siz dilerseniz patlıcan veya kıyma kullanabilirsiniz.


Gerekli malzemeler:


6 tane hazır yufka
Bir buçuk su bardağı süt
1 tane yumurta
4 yemek kaşığı zeytin yağ
Bir su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Bir avuç ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
Bir yumurtanın sarısı
Bir miktar çörek otu
1 çay kaşığı tuz



Kol böreği tarifi:


Bir kabın içine süt, yağ ve tuzu alıp çırpın.
Mutfak tezgahının üzerine yufkanın birini serin ve üzerine sütlü yağlı karışımdan bir miktar döküp, fırça ile yayın.
Ayrı bir kabın içine peynir ve maydanozu alıp karıştırın.
Yufkanın üzerine peynir karışımdan bir miktar serpin ve yufkayı rulo şeklinde dolayın.
Diğer kalan 5 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
Hazır hale gelen kol böreği artık yağlanmış fırın tepsisine konmaya hazır.
Kol böreklerini fırın tepsisine dizdikten sonra üzerine bir yumurtanın sarısını sürün ve üzerine bir miktar çörek otu serpin.
Fırını 175 dereceye ayarlayın ve kol böreğini fırını sürün.
Böreğin üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment