Saturday 25 August 2012

Pırlanta Setler + Düğünlerde Pırlanta Tercihi


Dünyada son yıllarda gerçekleşen düğün takıları trendlerindeki değişim ülkemizde de etkili oldu. Eskiden düğün törenlerinde sıklıkla tercih edilen klasik altın setler ve geleneksel takılar, gelinlerin seçimlerini değişen trendlere uydurmasıyla hızlı bir şekilde pırlanta setler ile yer değiştirdi. Hatta bu değişim sürecinde, özellikle tektaş yüzükler bir fenomene dönüştü ve kadınların her gün kullandığı bir takı haline geldi. Gelin adayları artık geleneksel takılardan çok, tek taş pırlanta yüzüklerden setlere kadar pırlantayı tercih eder hale geldiler.






Özellikle toplumların tabanında yer alan insanların, pırlantanın saray kültürüne ait olduğu ve sadece üst düzey geliri olan insanların alabileceği düşüncesi, pırlanta firmalarının son 50 yıldır süregelen etkili reklamlarıyla nihayet kırıldı. Elmas madenlerinin sayıca fazlalaşması da pırlantanın geniş bir toplumsal kesime yayılmasında etkili oldu tabii ki.






Ham elmas fiyatlarının tarihi düşünüldüğünde, son 20 yıl oldukça iyi sonuçlar verdi ve elmas artık satın alınabilir hale geldi. Ülkemizde de bu süreç benzer bir şekilde işledi ve insanlar artık pırlanta fiyatlarından korkmayıp gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapabiliyor durumuna geldiler.






Pırlanta Setler İle Gelinler Işıldıyor.






Pırlantalı takıların yükselişe geçmesiyle de düğünler gelin takıları olarak pırlanta modellerini bolca göreceğimiz yerler olacaklar. Dolayısıyla da artık düğün sezonu, geleneksel altın takılardan ise pırlanta gerdanlık, bileklik ve küpelerden oluşan pırlanta setler ile ışıldayan gelinlerin ve yine pırlanta seven bayanların seçtikleri modelleri sergiledikleri bir yerler olacak. İncili takıları tercih eden gelinler de, istediklerinden ödün vermeyecek ve incinin klasik zarafetini pırlanta ile birleştirildiği setleri kullanmak isteyecekler.










No comments:

Post a Comment