Saturday 4 August 2012

GÖMLEK NASIL ÜTÜLENİR?





                                                          GÖMLEK NASIL ÜTÜLENİR?






Pierre Cassi Erkek giyim Gömlekleriniz Nasıl ütülenir ayrıcalıklı anlatıyor.


Dünyanın bin türlü hali vardır derler ya. İşte o zamanlardan birine dek geldiniz ve kendi makalenizi kendiniz ütülemek zorunda kaldınız.


Daha önce de hiç ütü yapmadınız o zaman bu makalemiz tam sizlik.


Gömlek ütülerken öncelikle yapılması gereken şeyler vardır, bunlar yapılmadan gömlek ütülenmeye başlanırsa gömlek sonradan giyilemeyecek bir hal alabilir.


Öncelikle gömleğinizin yakalarını açmalısınız ardından çok düzgün bir şekilde ütü masasının üstüne yakayı serin ve yavaş yavaş ütüleyin, bu arada ütünüzün buhar ayarını düşürmeyi ve soldan sağa gelecek şekilde ütü yapmayı unutmayın. Bu işlemleri yaptıktan sonra sağ taraftan başlayarak sol tarafa doğru ütünüzü yapın.


Yaka tarafını ütüledikten sonra manşeti ütülemeye geldi sıra, manşet düğmelerini açın ve yakaya uyguladığınız ütüleme yöntemini ütüyü kaldırmadan manşete uygulayın.


Sıra geldi en son olarak kollara, kollar bir gömlekte ütülenmesi en zor bölümdür.  Eğer doğru sistemi uygulayamazsanız çift ütü olur ve çok çirkin gözükür, kolları ütülerken omuz bölgesinden yavaşça alarak ütülemeye başlayın ütüyü sakın kaldırmayın kaldırırsanız kollar bozulabilir, ütünün kolların tam orta bölgesinde olmasına dikkat etmelisiniz.


Takım elbise ütüleme şekli ilerliyen günlerde anlatılacaktır.


Kaban Ütüleme şekli,


Mont ütüleme şekli Nasıl olur?
















No comments:

Post a Comment