Thursday 9 August 2012

Etli, Patlıcanlı Pilav Tarifi













Patlıcanlı Pilav


MALZEMELER

Koyun eti (kemikli) 360 gram

Tuz 3 tatli kasigi 18 gram

Patlican 2 küçük boy 300 gram

Sivi yag (kizarirken çektigi) 7 yemek kasigi 70 gram

Sogan 2 orta boy 120 gram

Margarin 4 yemek kasigi 40 gram

Domates 1 büyük boy 200 gram

Kara biber 2 tatli kasigi 4 gram

Su 3 1/2 su bardagi 700 gram

YAPILIŞI

Eti alti parçaya böl, kisik ateste kendi suyu ile 40 dakika pisir, 1 tatli kasigi

tuz ekleyip yumusayincaya degin pisirmeye devam et. Patlicani aralikli

soy, 2 santimetreküp irilikte dogra, kizdirilmis degin yagda pembe renkte

kizart. Sogani soy, yika, ince ince dogra, margarinle birlikte tencereye

koy, kapagi kapat, kisik ateste ara sira karistirarak 4-5 dakika öldür,

domatesi yika, soganin üzerine rendele, kalan tuz, kara biber ve suyu kat,

isitarak kaynama derecesine getir. Eti 20-25 santimetre çapinda tabani

yuvarlak bir tencerenin ortasina kubbe seklinde yerlestir. Kenarlarina

kizarmis patlican dilimlerini sirala. Pirinci yika, süz, patlicanlarin üzerine

koy, kaynamakta olan suyu pirinçli karisimin seklini bozmadan yavas

yavas tencereye ekle. Önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene degin

15-20 dakika pisir üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Ters

çevirerek servis tabagina al.

No comments:

Post a Comment