Wednesday 22 August 2012

Örgüde Giysi Detayları İlmekleri Toplamak Nasıl örülür yapılışı örgü modelleri motifleri anlatımlı örgü örnekleri




ÖRGÜDE DİĞER GİYSİ DETAYLARI






İlmekleri Toplamak

Bu, bir giysinin görünümünde tüm farklılığı oluşturacak şey, en sonki detaylarıdır – ilmekleri düzgün bir şekilde toplamak, görünmez şekilde dikmek ve doğru ölçüde ilikler yapmak son profesyonel rötuşu verir.

İlmekleri Toplamak

Başka bir örgü parçasına bir yaka bandı, düğme bandı veya herhangi bir bordur türü eklediğinizde, bir şiş kullanarak, kenar boyunca ilmekleri eşit oranda toplarsınız. Örgü ön yüzü size bakacak şekilde sol elde tutulun ŞİŞ sağ elde tutulur ve kenar ilmeklerine batılırYenı bir yumağa geçilir ve şişin etrafina sarılır ve içinden bir ilmek çekilir Şişin üzerinde bir ilmek örülmüştür Ana parça için kullanılan şişin bir boy küçüğünü kullanın.



İlmekleri Toplamak



İlmekleri Toplama teknikleri

Yatay kesilmiş bir kenarda

işi sol elinizde; şiş ve ipliği, sağ elinizde tutun, şişi, kesme kenarının altındaki sırada ilk ilmeğin ortasına batın, ipliği düz yüzden, şişin etrafina sarın ve içinden bir ilmek çekin. Bu şekilde, şişi ilmeğin ortasına batarak devam edin.

Dikey kesilmiş bir kenarda (örneğin, bir hırkanın önü)

işi sol elinizde, şiş ve ipliği sağ elinizde tutun, şişi ilk sıranın başındaki ilk ve ikinci ilmeğin arasına batın, ipliği düz yüzden şişin etrafına sarın ve içinden bir ilmek çekin. Her sırada ilmeklerin arasına şişi batarak, bir ilmek alarak, kenara kadar devam edin. Bir ilmeğin 1,5cm veya daha kalın olduğu kalın bir iplik kullanıyorsanız, şişi kenar ilmeğinin ortasına batın, yığılmayı azaltmak için sadece yarım ilmek daraltın.

Şekillendirilmiş bir kenarda (örneğin, yaka şekillendirirken)

Yakanın düz kenarları boyunca ilmek toplarken yukarıdaki metotları kullanıp. Şekillendirilmiş kısımda, şişi, eksiltmenin bir sıra altındaki ilmeklerin ortasına batın. Kenar boyunca toplamayın çünkü bu deliklerin oluşmasına yol açar Eğer bir boşluğu kapatmak için ekstra ilmekler toplamanız gerekiyorsa, örneğin kesme ilmekleri ve şekillendirme arasında, bu Imekleri bir sonraki sırada eksiltin.



Şunlara da bakınız:

No comments:

Post a Comment