- Anasayfa
- YALANCI VEZİR PARMAĞI TARİFİ
Malzemeler
250 gr margarin
2 yumurta
1 bardak şeker
2 kabartma tozu
Aldığı kadar un
İrmik
Ağdası için
4 bardak şeker
4 bardak su
YAPILIŞI
Oda ısısındaki margarin, şeker ve yumurta krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Daha sonra 2 adet kabartma tozu ve un konur. Hamur kulak memesi kıvamında olacak. Sonra hamurdan küçük parçalar halinde kopartılır. (Cevizden biraz daha küçük) Baş parmak gibi yuvarlanıp her tarafı irmiğe bulanıp tepsiye gül şeklinde (resimdeki) gibi sıralanır. (Tatlıların hepsi birbirine değecek şekilde) Yaklaşık 175° derecede üstleri pembeleşinceye kadar kızartılır. Soğumaya bırakılır. Daha sonra ağda hazırlanıp soğuyan tatlıların üzerine sıcak sıcak dökülür.
Günün Fırsatı
YALANCI VEZİR PARMAĞI TARİFİ ile Benzer Yazılar:
15 Ağustos 2012 Saat : 5:28
No comments:
Post a Comment