Saturday 11 August 2012

Gelin Adayları için Beslenme




Büyük güne sadece bir ay kaldı… Doğru beslenerek, gerekli egzersizleri yerine getirerek en fit ve en güzel gelin olabilmeniz için işte size bir kaç öneri…






Evlilik serüveninde artık mutlu sona oğru koşuyorsunuz. Her detayıyla özenle ilgilendiğiniz düğün hazırlıklarınızın tamamlanmasına sadecebir ay kaldı. Bu süre zarfında tek düşünceniz en güzel ve en fit gelin olmak… Doğru beslenme ve egzersizle tüm konuklarınızı büyüleyerek uzun süre akıllardan silinmeyecek bir gelin olabilirsiniz. Diyetisyen Dilara Koçak, düğüne son bir ay kala kilo verip daha fit bir görünüme sahip olmanın mümkün olduğunu söylüyor. Ancak verebileceğiniz maksimum kilonun dört olduğununda altını çiziyor. Her hafta bir kilo vererek, dört haftada dört kilo hedefleyebilirsiniz. Daha fazlasının doğru olmadığının altını çiziyor. Bir yandan da gelinlik provalarınız tamamlandıysa, bir beden daha incelmek gelinliğinizin üzerinize bol gelmesine sebep olabilir, aman dikkat!






Diyetin yanı sıra evlilik hazırlıkları ve stresle baş edebilmek için bağışıklık sisteminizin güçlü olması gerekiyor. Elbette herkesi kendinize hayran bırakacak sağlıklı ve pırıl pırıl bir cilt de cabası. Düğün günü, parlayan bir cilt ve gözler, enerjik, formunda bir vücut için her gün az yağlı süt, yoğurt, sebze, meyve, hayvansal bir protein ve dengeli karbonhidrat tükettiğinizden emin olmalısınız. Egzersiz destekli bir hazırlık, gelinlik içinde muhteşem görünmenizi sağlayacaktır.






30 günde fit gelin diyeti için TIKLAYIN






B6 alın, mutlu olun

Tabii ki bu süre zarfında kesinlikle yaklaşılmaması gereken yiyecek ve içecekler de bulunuyor. İşlenmiş hazır gıdalar, şeker ve tuz içeriği yüksek besinler, katı ve hayvansal yağlar ile asitli içeceklerden özellikle uzak durmanız gerekiyor.







Halk arasında mutluluk hormonu olarakda bilinen B6, seratonin üretimi için gereklidir. B6 vitamini az alındığı zaman yeterince seratonin üretimi yapılamadığından, depresyon ve bitkinlik gibi belirtiler ortaya çıkabilir. İşte bu sebeplerden B6, bu 30 günlük süreçte tüketilmelidir. B6 vitamininin en iyi kaynakları olan; tavuğun göğüs eti, yumurta, pirinç, soya fasulyesi, yulaf, fındık, fıstık, muz, patates, avokado, kuru meyveler ve somon balığı günlük beslenmede makul ölçülerde mutlaka alınmalı.






Pırıl pırıl bir cilt içinse Koçak’ın tavsiyeleri vitaminler üzerine yoğunlaşıyor. Özellikle E, C, A, B2 ve B3 vitaminleri cildi dış etkenlerden koruyarak ışıltısını muhafaza etmesini sağlıyor. Bu sebepten özellikle bu vitaminlerin bulunduğu yiyecekleri tüketmenin önemi büyük.






RahatlayınEnerjiyi artırmak ve yine stresi aza indirmek için alınacak takviyeler de bulunuyor






Ginseng bu anlamda birincisırada sayılacak olanlardan. Güçlü bir antioksidanolarak hücrelerde enerji üretiminde rol oynayan C-Q10 da bu dönemde tercih edilebilir. Antioksidan kapasitesi yüksek yeşil çay veya zayıf saç ve tırnakları canlandırmak için Biotin, müstakbel gelinlerin başvurabileceği takviyelerden. Balık, 30 günlük süreçte sıklıkla tüketilmeli. Ancak yeterli balık tüketemeyen gelin adayları, lenf dolaşımlarını düzene sokarak cildin yenilenmesine yardımcı olmak için Omega 3 takviyesini de kürolarak alabilirler.






Bu dönemde beslenmenin yanı sıra egzersizler de önem kazanıyor. “Bunca koşuşturma arasında egzersize mi zaman ayıracağım, zaten kilo verdim” demeyin. Düzenli, amacına uygun egzersiz hem fit olmanıza, hem de kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacak.






Son 30 günde, kilo kontrolüne yardımcı olmak için haftada üç gün 45-50 dakikalık kardiyo tarzı egzersizler öneriliyor. Buna haftada bir-iki kez de kas çalışmaları eklenebilir. Daha sıkı bir görünüm sağlamak için haftada üç gün, öğün sonrası yapılan pilates de iyi bir tercih olacaktır. Düğün telaşından biraz olsun uzaklaşmak adına yapılan yoga ve dans, bedeninizde ve ruhunuzda fayda yaratacaktır.






Toksinlerden arınmak ve ölü hücreleri vücudunuzdan atmak için sauna, kese, hamam tarzı uygulamalara ise 30 günde iki, üç kere başvurulmalı.






Tüm önerilenleri yerine getirmenin yanında bu süreç zarfında pozitif duyguları içinizden eksik etmeyin. Artık tek yapmanız gereken muhteşem bird üğünün başrol oyuncusu olacağınıza inararak rolünüzün hakkını vermek.






Parlak bir cilt için

VİTAMİN A: Cildi ve deriyi korur. En zengin A vitamini kaynakları; havuç, kayısı, kırmız biber, koyu yeşil, sarı sebzeler, yumurta, süt ve sütürünleridir.






VİTAMİN E: Kan dolaşımını düzenleyen ve cildin yaşlanmasını önleyen vitamindir. En iyi doğal E vitamini kaynakları; buğday tohumu, soya fasulyesi, bitkisel yağlar, fındık, Brüksel lahanası, yeşil yapraklılar, ıspanak, zenginleştirilmiş un, kepek,t ahıl ve yumurtadır.






VİTAMİN C: Vücudun direncini arttırır ve cildi güzelleştirir. Zengin C vitamini kaynaklarımız; kivi, greyfurt, biber, maydanoz, kuşburnu, salatalık, şalgam, kırmızıbiber, yeşil sivri biber, koyu yeşil yapraklı sebzeler, karnabahar, brokoli, portakal, limon gibi turunçgillere dâhil meyveler, domates, çilek, kızılcık, böğürtlen, patates ve diğer sebze ve meyvelerdir.






VİTAMİN B2: Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra cildi dış etkenlerden koruyarak yenilenmesine yardımcı olur. En iyi doğal kaynakları; et, süt, yumurta, yoğurt, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller ve mayadır.






VİTAMİN B3: Daha sağlıklı görünen bir cilt gelişimini ve aftyaralarının iyileşmesini sağlar. B3 vitaminin en iyi doğal kaynakları; balık, yağsız et, kepekli un ürünleri, buğday tohumu, yumurta, kavrulmuş yer fıstığı, kümes hayvanlarının beyazeti, avokado, hurma, incir ve kuru eriktir.

No comments:

Post a Comment