Tuesday 17 July 2012

Renkli Köfte Dilimleri Tarifi






Malzemeler






750 gr. dana kıyma






2 adet soğan






1/2 demet maydanoz






1 çorba kaşığı köfte bahan






Tuz Karabiber






Kekik 1 çay kaşığı kabartma tozu






İçi için:






4 adet közlenmiş kırmızı biber






1/2 adet karnabahar













Renkli Köfte Dilimleri Tarifi






50 gr. kıymanın içine soğanlar rendelenir. Maydanozlar in­cecik doğranır. Tuz, karabiber, köfte baharı, kekik, kabartma tozu konulup 10 dakika yoğurulur. Bir alüminyum folyonun üzerinde oval bir şekilde açılır. Haşlanıp minik çiçeklerine ay­rılmış karnabahar ve közlenip kabukları soyulmuş kırmızı bi­ber oval açılan köfte hamurunun içine düzgünce yerleştirilir. Rulo şeklinde sarılır. Düzgün bir şekil verilir. 200° fırında 40 dakika pişirilir. Dilimlenerek yanında haşlanmış soslu brokoli ile servis yapılır.







No comments:

Post a Comment