Saturday 8 September 2012

Orman Kebabı Tarifi













Orman Kebabı


MALZEMELER

600 gr Kuzu kusbasi

60 gr margarin

100 gr Sogan

300 gr Patates

150 gr Havuç

Baharat torbasi

2.5 bardak Su

150 gr Bezelye

1 tatli kasigi Tuz

1 tatli kasigi Kekik

YAPILIŞI

Ön hazirlik olarak sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin.

Patatesin kabuklarini soyun. Havucu kaziyin. Her iki sebzeyi de iri zar

biçimi dograyin. Bezelyeyi ayiklayin. Havuç ve bezelyeyi içine biraz

tuz atilmis bol suda haslayin. Sebzeler daha diri iken kabi atesten alin.

Sebzeleri bir süzgece aktarin. Sularini iyice süzdürün. Yagin üçte birini

orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca önce

patatesleri koyun. Bir kevgirle sik sik karistirarak, 3-4 dakika, patateslerin

disi sert bir kabuk baglamaya baslayincaya kadar kizartin. Patatesleri, yagini

süzdürerek tencereden bir baska kaba aktarin. Ayni yagda eger gerekirse

biraz daha yag ilave edebilirsiniz hafifçe haslanmis havuç ve bezelyeyi de

kizartin. Sebzeleri kizarttiktan sonra yaglarini süzdürüp, patateslerin

bulundugu kaba aktarin. Kalan yagi, orta boy bir tencerede, orta ateste

eritin. Yag kizmaya baslayinca, kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin.

Atesi açin. Etleri bir kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika,

pembelesinceye kadar sote edin. Sogani tenceredeki etlere ilave edin.

Yine ara sira karistirarak, birkaç dakika daha pisirin. Tuzunu ve kekigini

koyup, karistirin. Sebzeleri katin. Suyu ilave edip, bir tasim kaynatin. Bu

arada tencerenin üzerinde olusan kefi, bir kevgirle alip, atin. Baharat

torbasini koyun. Atesi kisin. Tencerenin kapagini sikica örtün. Kebabi,

agir ateste 25-30 dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin. Bu süre

içinde, ara sira tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini kontrol

edin. Gerekirse pisirme süresini uzatin.

No comments:

Post a Comment