Sunday 2 September 2012

Limonlu Tart Tarifi






Limonlu Tart nasıl yapılır ?

Limonlu Tart Mutfak: Türk Mutfağı.

Limonlu Tart Yapım Zorluğu: Kolay

Limonlu Tart Gerekli Malzemeler;

1 adet limon

2 adet yumurta

1 su bardağı un

2 çorbakaşığı su

2 çorbakaşığı tozşeker

1 su bardağı pudra şekeri

6.5 çorbakaşığı erimiş tereyağı

5 çorbakaşığı margarin (ya da tereyağı)

10 Kişilik

Limonlu Tart Tarifi;

Un ve yağı karıştırın. Toz şeker ve suyu katıp hamur haline getirin. Elde ettiğiniz hamuru buzdolabında 60 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra bir turta kabına koyup, yaklaşık 15 dakika pişirin.

Bu arada yumurtaları pudra şekeriyle çırpın, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Bu karışıma eritilmiş tereyağını kattıktan sonra pişmiş hamurun üstüne yayıp 15 dakika daha pişirin.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Limonlu Tart No: 245

No comments:

Post a Comment